Nu startar vi

Nu startar vi

Efter flera år av funderingar. Två månader av smakande av chilisåser har vi nu kommit fram till 21 såser som vi kommer att sälja här i webbshopen och under sommaren på utvalda marknader. 

ur allt började - Chili 🌶

2018, det är varmt, vi är i Kapstaden. Linda Bjälkenborn vill gå på en farmers market nere vid VA Waterfront. Visst, den ska vara bra har jag läst.

Vi går in i myllret av allsköns frukter, grönsaker, juicer, smoothies, grillröken ligger tät, det är fullt med folk trots den tidiga morgonen. Mitt i detta myller ser vi ett stånd, Johnny Hexburghs Hotsauces.

Vi provar dessa chilisåser - de är magiska! Heta, fulla av smak. Vi köper med oss ett antal. Vi köper en provbox till Magnus Stenbenke. En hysterisk youtubefilm skapade Magnus, vet inte om den går att få tag på. Det fanns lite hetta i såserna i allafall. Det kunde stannat där men året efter återkom vi, stannade och pratade med ägaren Derek. Skojade om att det vore kul att sälja dem i Sverige. Covid-19 kom och vi skrev lite fram och tillbaka så kontakten hölls uppe.

2023 februari, nu gör vi slag i saken, vi träffar Derek och hans fru i Muizenberg där de bor och gör såserna. Lunchen pågår i två timmar, de är lika oss, vi har trevligt och som Mats Ekenstam alltid säger - man gör affärer med människor. Vi bestämmer oss för att vi skall sälja såserna i Sverige.

Nu är vi nästan där, såserna är packade och om några veckor kommer de att landa här. Vi har lite kvar på denna sidan, måste skapa en webbshop sen är det full fart.

Igår fick Marcus Lindberg smaka och hans omdömen - var att de är riktigt bra 😀 Speciellt gillade han den riktigt heta Carolina Reapern 🌶 🌶 🌶
Första sortimentet är på 21 smaker från milda till riktigt heta.

Spännande med nya äventyr!

2023-02-09 13:54
Tillagd i varukorgen